Opmeet instructies ALUREK reksysteem

Lees hieronder hoe je met slechts een rolmaat en 2x een rechte lat op een simpele wijze de juiste afmetingen voor jouw reksysteem vindt.

Om tot de juiste afmetingen voor het reksysteem te komen kun je geen gebruik maken van de afmetingen welke worden opgegeven door de autofabrikant. Dit heeft te maken met de grillige vormen van de wanden in de laadruimte van de auto waar de autofabrikant geen rekening mee houdt.

Benodigdheden:

  • Rolmaat
  • 2x rechte lat (lengte = gewenste reksysteem hoogte welke past in voertuig) met haaks basis lat, of een rechte lat welke minimaal 300mm breed is zodat deze haaks op de vloer kan staan.
Het assortiment bekijken

Maximale reksysteem lengte aan de wand zonder schuifdeur:

Plaats de latten op de groene en rode plaats in de laadruimte waarbij deze max. tegen het kopschot en achterstijl worden geplaatst en meet de tussenafstand vanaf de buitenzijde van deze latten.

Maximale reksysteem lengte aan de wand zonder schuifdeur:

Plaats de latten op de groene en paarse plaats in de laadruimte en meet de tussenafstand vanaf de buitenzijde van deze latten. De paarse lat hoeft hierbij niet tegen de wielkast aan te staan. Deze positie wordt meer bepaald door de schuifdeuropening.

Opmerkingen

Wielkasthoogte: dit is de afstand tussen de vloer en de lichtblauwe lijn. Controleer deze maat met jouw reksysteemkeuze.
Wielkastpositie: dit is de afstand vanaf de rode lijn tot aan de paarse lijn en de afstand tussen de paarse lijn en de groene lijn. Controleer deze maten met jouw reksysteemkeuze.
Grilligheden in de wand: dit is de vorm van de wand in de laadruimte welke jouw positie kan beïnvloeden waardoor het reksysteem niet geheel tegen de wand kan worden geschoven. Hier is geen oplossing voor, echter wel belangrijk i.v.m. de positionering.

Download opmeetinstructies

Klant aan het woord

De modulaire opbouw van Alurek is uniek. Het uitklapbare reksysteem biedt ons maximale laadvrijheid. We kunnen ons wagenpark tegenwoordig multifunctioneel inzetten doordat we uiterst eenvoudig het laadoppervlak aanpassen aan de behoefte van het moment.

 

- Riadh Ibrahim – Aus Transport B.V.